Mitä tekisit jos et pelkäisi?

avatar_taijaholm_120x120Oletko miettinyt, paljonko pelot ohjaavat sinua ja liiketoimintaasi? Mitä olet mahdollisesti jättänyt tekemättä siksi, ettet ole uskaltanut?

Meihin ihmistaimiin kylvetään pelkoa jo alkumetreiltä lähtien. Se on ikään kuin peritty eväs, tapamme selvitä maanpäällisestä matkasta hengissä. Varo sitä, varo tätä. Älä tee noin tai käy noin.

Liiketoiminnassa tulee usein tehtyä vakaita pienen riskin päätöksiä, ettei vain putoaisi korkealta. Kansainvälistyminen koetaan toteutetuksi kääntämällä nettisivut englanniksi ja käytyä tapaamassa kollegoita Tallinnassa. Säästetään markkinoinnista, että viivan alle jäisi jotain. Päätöksentekoa siirretään organisaatiossa toinen toiselle, palaverista toiseen. Miksi?

 

Henkka Hyppönen kirjoittaa yrityskirjassaan Pelon hinta Tappajahai-elokuvasta, jossa vaara vaanii koko ajan. Pelottava tunnelma on luotu lähinnä musiikin kautta, mutta haita näkyy leffassa kovin vähän. Silti ilmassa on alituinen pelon ilmapiiri.

Sama tunnelma vaanii välillä yrityselämässä. Pelko on päällä, vaikkei vaaraa kukaan näekään. On silti tyhmää tehdä harkitsemattomia liikkeitä, mutta ajoittain olisi syytä seurata intuitiota, unelmia ja päämääriä sysäämällä pelko sivuun ja kokea vapauttava, pelon voittava tunne – hypätä houkuttelevaan tuntemattomaan.

Uskon, että monilla extreme-lajeja harrastavilla tuo nimenomainen tunne on se voima, joka ajaa lajin pariin. Siirretään se yrityselämäänkin.

 

Henkka Hyppönen avaa paljon tutkimaansa pelkoa tunnetilana, voimavarana ja toimintaa ohjaavana tekijänä Business Battlessa Tampereen Torni-hotellissa marraskuun loppupuolella. Bisnesosaajat keskustelevat tapahtumassa, miten pelot ohjaavat päätöksentekoa, ovatko nykyjohtajat paskahousuja, pakoilevatko he päätöksentekoa ja karkaako bisnes maailmalle. Tapahtuma on suunnattu liike-elämässä toimiville, mutta aihe kiinnostaa varmasti myös muilla aloilla toimivia.

 

Mitäpä jos seuraavan kerran poikkeaisit tutulta reitiltä sivupolulle? Päivien helminauhassa muistettavimpia ovat ne hetket, kun olet ylittänyt itsesi. Elämän maaliviivalla ei harmita se, mitä olet tehnyt väärin, vaan se, mitä olet jättänyt tekemättä.

Menestys syntyy epämukavuusalueella.

 

Kommentti artikkeliin “Mitä tekisit jos et pelkäisi?”
 1. Juss1 sanoo:

  Heippa rallaa!
  Menestys syntyy epämukavuusalueella..miksi en ole vieläkään menestynyt..mitä se 0n!? ..menestys..rikkaus jne..millä mittaisimme niitä..
  Mielestäni pelko pitää tunnistaa. Nykyjään pelkään, vain itseäni, mitä se tekisi läheisille, jonka vuoksi myös elän, toki, itseni kautta, ja siinä hiton harmoniassa.
  Pelosta tulee totta, kun tiedät ja tajuat omat heikkoutesi, sekä niiden ympärillä vaanivan vaaran.
  Kuka meistä menestyy kuolleena!?
  Still..aliv3
  Rakasta ja pelkää itseäsi, sekä usko itseesi, intuitioihisi.
  Näillä mennään!

  Juic3

Jätä kommentti

css.php